Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει υπάλληλος του ΙΚΑ Παλλήνης ο οποίος φέρεται ως πρωταγωνιστής μιας καλοστημένης κομπίνας με πλαστά ένσημα, εντός του Ιδρύματος.

Η ζημία του δημοσίου όπως εκτιμάται ανέρχεται στις 300.000 ευρώ ενώ στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται, εκτός από τον υπάλληλο του ΙΚΑ Παλλήνης ο οποίος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, ιδιώτες αλλά και ένας λογιστής που εμφανίζεται να είχε το ρόλο του «μεσάζοντα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα ο υπάλληλος του ΙΚΑ  φέρεται να αλλοίωνε τις καρτέλες ενσήμων των ασφαλισμένων στον Οργανισμό, με το αζημίωτο βέβαια, προσθέτοντας σ’ αυτές  πλαστά ένσημα τα οποία καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγράφει τουλάχιστον 31 περιπτώσεις με πλαστά ένσημα.

Ήδη, από την Εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του συνταξιούχου υπαλλήλου του ΙΚΑ αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου για  απάτη, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελικές αρχές  συνεχίζουν την έρευνα τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν εμπλέκονται στην υπόθεση  και άλλα άτομα.