Στο «δόκανο» της αστυνομίας έπεσε σπείρα η οποία, στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου ενός 59χρονου Έλληνα επιχειρηματία, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου είχε δώσει 46χρονος Έλληνας, επιχειρηματίας, που διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με το 59χρονο θύμα.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων ανδρών, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Στο κύκλωμα συμμετείχε και μία 27χρονη γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος είχε αναλάβει, ύστερα από εντολή του 46χρονου, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, για την πραγματοποίηση της ανθρωποκτονίας, ο 27χρονος στρατολόγησε τους άλλους τρεις συλληφθέντες, αναθέτοντας στον καθένα διακριτό ρόλο, ενώ το κυνηγητικό όπλο της δολοφονίας το προμήθευσε σε αυτόν ο 46χρονος εντολέας. Ο 24χρονος και η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του 59χρονου επιχειρηματία προκειμένου να εξακριβώσουν την κατοικία και το καθημερινό του δρομολόγιο, ενώ στον δε 23χρονο είχε ανατεθεί η εκτέλεση του.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2011, αφού ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν τον 59χρονο επιχειρηματία, κι έτσι ο 23χρονος  έστησε ενέδρα στο χώρο στάθμευσης του σπιτιού του και τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Το όπλο δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα, καθότι ο 27χρονος, μετά τη δολοφονία, το πέταξε σε άγνωστο σημείο στη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου.

Όπως προέκυψε, ο 27χρονος, μετά το αρχικό συμβόλαιο θανάτου, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει, μαζί με τους ίδιους συνεργούς, την εκτέλεση της 32χρονης κόρης του 59χρονου επιχειρηματία, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Την εντολή εκτέλεσης είχε δώσει και πάλι ο 46χρονος Έλληνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας εμπλέκονται και σε ληστεία που είχε συμβεί πριν δυο χρόνια περίπου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.