Σε κιβώτια με «είδη διατροφής» που προόριζαν για το εξωτερικό βρέθηκαν 7.420 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ένας 45χρονος συνελήφθη στην Ελευσίνα από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπόριο τσιγάρων και παράνομη οπλοκατοχή.

Η αστυνομία εντόπισε 12 χαρτοκιβώτια, τα οποία έφεραν ενδείξεις ειδών διατροφής (κρητικά παξιμάδια), ενώ περιείχαν 7.420 πακέτα λαθραίων τσιγάρων με προορισμό το Λονδίνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 45χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

ένα πιστόλι
ένα μαχαίρι και δύο σουγιάδες,
32 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ένα πακέτο 50 gr . λαθραίου καπνού
δύο δελτία ταυτότητας, που ανήκουν σε τρίτα άτομα,

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά επιπλέον ένα 42χρονο Έλληνα, που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης της ανύπαρκτης εταιρείας, καθώς και το διαχειριστή της παραλήπτριας εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Οικονομική Αστυνομία συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και την Interpol, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται η αγγλική εταιρεία – παραλήπτρια του λαθραίου φορτίου, η εμπορική της δραστηριότητα και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Τα κατασχεθέντα τσιγάρα και ο καπνός θα παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό και καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ διενεργείται έλεγχος για τη διαπίστωση φορολογικών αδικημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.