Με περισσότερα από 400 γραμμάρια ηρωίνης στην κατοχή τους συνελήφθησαν δύο άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 49 χρονών, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 43χρονος τη στιγμή που προμήθευε τον 39χρονο με ηρωίνη, συνολικού βάρους 416,3 γραμμαρίων, καθώς και με ποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και αγροκτήματα του 39χρονου, σε περιοχή του δήμου Βιάννου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς, ύψους έως 1,20 μέτρων, 75 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν είχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.