Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 49χρονος Έλληνας, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 26 λαθρομετανάστες. Εννέα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, οκτώ υπήκοοι Σομαλίας, έξι υπήκοοι Ιράν και τρεις υπήκοοι Ιράκ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα φορτηγό με μεγάλη ποσότητα ξυλείας στην καρότσα του, που οδηγούσε ο 49χρονος, να προσεγγίζει μία εγκαταλειμμένη αποθήκη, η οποία βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του νομού Ροδόπης.

Ακολούθως, ο 49χρονος επιβίβασε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του φορτηγού, όλους τους παράνομους μετανάστες, που βρίσκονταν κρυμμένοι στην εγκαταλειμμένη αποθήκη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 49χρονος παρέλαβε τμηματικά, τις προηγούμενες μέρες, τους λαθρομετανάστες, από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και τους απέκρυπτε στην εγκαταλειμμένη αποθήκη, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.