Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη του 41χρονου Φίλιππου Λεβέντου, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στο facebook και παγίδευε ανήλικα παιδιά για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο την ώρα που επιβίβαζε 13χρονο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βανάκι του με σκοπό να το αποπλανήσει, δέχτηκε επίθεση από ένα 14χρονο κορίτσι που στο πρόσωπο του αναγνώρισε, όπως λέει, το βιαστή της. Το κορίτσι, μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα, φωνάζοντας και βρίζοντας του πέταξε ένα μπουκάλι και χρειάστηκε η επέμβαση των συγγενών της και της αστυνομίας για να ηρεμήσει.

Λίγο νωρίτερα, στο περιθώριο της δίκης, συγγενείς του κοριτσιού επιτέθηκαν με γροθιές και μπουνιές σε μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο 41χρονος πάντως ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε τις κατηγορίες του βιασμού, της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και της προμήθειας και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας που αντιμετωπίζει.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των ανήλικων που έχουν καταγγείλει ως δράστη τον κατηγορούμενο ενώ κατέθεσαν και συγγενείς τους.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 41χρονος εντόπιζε τα θύματα του, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, και προσποιούμενος τον ανήλικο τους έκλεινε ραντεβού με σκοπό την αποπλάνηση τους.