Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου συνεργάτες και συνάδελφοι της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, Μαίρης Μαυρή-Βαβαγιάννη, η οποία κάθισε στο εδώλιο μετά από μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Η υπόθεση αφορούσε μήνυση που είχε καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία σε βάρος της καθηγήτριας που ήταν η βασική μάρτυρας στην υπόθεση της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή, το 2007, για την οποία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε αθωωθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος προσήλθε μετά από διακοπή του δικαστηρίου που έκρινε απαραίτητη την παρουσία του κατέθεσε  ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της καθηγήτριας. «Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου», υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Δεν επιθυμώ την καταδίκη πόσο μάλλον μιας γυναίκας και ηλικιωμένης».

Νίκος Κωνσταντόπουλος (υπεράσπιση): Για την υπόθεση της επίθεσης δεν ανέφερε το όνομά σας, αλλά έναν αριθμό αυτοκινήτου. Είχε υποχρέωση να το πει;

Μάρτυρας: Αν είπε την αλήθεια, είχε υποχρέωση να το πει.

Κατά τη διαδικασία, κατέθεσαν περίπου δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων συνάδελφοι της κ. Βαβαγιάννη, καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε η καθηγήτρια  να κριθεί αθώα, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τη βάραιναν.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώα την καθηγήτρια, λόγω «μη συγκρότησης της αντικειμενικής υπόστασης των αδικημάτων» της συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδορκίας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πανεπιστημιακός δήλωσε: «Μετά από εννέα  χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλλει αυτά που βλέπει. Δεν είναι προσωπική αλλά για όλους».