Mε ταχύτατους ρυθμούς άρχισε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη για το περίφημο τροχαίο ατύχημα, που φέρονται ότι είχαν λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, χωρίς την παρουσία των δύο αθλητών, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών ο καθένας με αναστολή.

Τότε το δικαστήριο με την απόφασή του είχε πει ότι το τροχαίο ήταν ανύπαρκτο καταδικάζοντας τόσο τον προπονητή Χρήστο Τζέκο, όπως και τους γιατρούς του νοσοκομείου ΚΑΤ που είχαν νοσηλευτεί οι δύο αθλητές και τους δύο φερόμενους ως αυτόπτες μάρτυρες.

«Κατά τη γνώμη μου το τροχαίο έγινε για να αποφύγουν οι αθλητές τον έλεγχο ντόπινγκ», είπε ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος καταθέτοντας στη δίκη και για μία ακόμη φορά τηρώντας με ευλάβεια το δημοσιογραφικό απόρρητο αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του που του είχε δώσει… στίγμα για το επικείμενο τροχαίο λίγες ώρες πριν αυτό δηλωθεί από τους αθλητές.

Ο κ. Συρίγος ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε στο δικαστήριο για να καταδικάσει κανέναν και πρόσθεσε ότι: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε πιεστεί από τις ξένες μεγάλες δυνάμεις του στίβου για να ελέγξει τους δύο αθλητές. Απειλούσαν μάλιστα πως αν δεν υποβληθούν σε έλεγχο θα τινάξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον αέρα».

Σημαντική ήταν και η κατάθεση του υπευθύνου για τον έλεγχο ντόπινγκ στο Ολυμπιακό Χωριό κ. Βαλασιάδη, ο οποίος περιέγραψε ότι αναζήτησε τους αθλητές ,αλλά δεν τους βρήκε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να περάσει ο χρόνος που μπορούσαν να εμφανιστούν άπρακτος.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Κ. Κεντέρη, Μιχ. Δημητρακόπουλου αν οι αθλητές είχαν να κερδίσουν τίποτα με το τροχαίο, ο μάρτυρας είπε ότι θεωρητικά δεν κέρδιζαν τίποτα.

«Ψάχνουμε να βρούμε γιατί στήθηκε το τροχαίο και θέλουμε ένα κίνητρο» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο εισαγγελέας της έδρας.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν τρεις γιατροί, οι οποίοι με μία φωνή είπαν ότι οι συνάδελφοί τους που βρίσκονται στο εδώλιο όχι μόνο δεν παραβίασαν το καθήκον τους, αλλά έπραξαν όπως κάθε γιατρός συμφωνώντας απόλυτα με την απόφασή τους για νοσηλεία των Κεντέρη και Θάνου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ για όσους μάρτυρες δεν εμφανιστούν στο ακροατήριο το δικαστήριο ενδέχεται να προχωρήσει στην ανάγνωση των καταθέσεών τους στο πρωτόδικο δικαστήριο.