Επί 45 λεπτά οι δικηγόροι της Βίκυς Σταμάτη ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να στηρίξουν το αίτημά της για προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης που την υποχρεώνει να καταβάλει άμεσα την εγγύηση των 50.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί.

Ο πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Δ. Πετρούλιας κάλεσε σε ακρόαση τους δικηγόρους της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και των αρμοδίων υπουργείων.

Ο κ. Πετρούλιας και οι σύμβουλοι Επικρατείας Διομ. Κυριλλόπουλος (εισηγητής της υπόθεσης), Κ. Πισπιρίγκος, Κ. Κουσούλης και Ηλ. Μάζος, άκουσαν τόσο τις θέσεις των κ.κ. Ραγκούση και Παγορόπουλου, όσο και των δικηγόρων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, Αγγελικής Αναστασοπούλου και Νικολέτας Παπαρούνη και αποσύρθηκαν σε διάσκεψη μέχρι αργά σήμερα το μεσημέρι.

Η απόφαση ωστόσο επί της αίτησης αναστολής της Βίκυ Σταμάτη θα εκδοθεί αύριο ημέρα που πρέπει να καταβάλει την εγγύηση.

Χθες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για την άρση καταβολής της χρηματικής εγγύησης που της έχει επιβληθεί λόγω απορίας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία που να δικαιολογούν μείωση της χρηματικής εγγύησης των 50.000 ευρώ που της έχει επιβάλει ως όρο για την αποφυλάκιση της και απέρριψε το αίτημα της.