Ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή οδηγούνται σήμερα ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφός του και δύο ακόμη άτομα που συνελήφθησαν σε κρησφύγετο στο Βόλο, μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν με προσοχή όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους προκειμένου να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ σε μια υπόθεση που πρωταγωνιστεί ο Γ. Πετρακάκος ο οποίος φέρεται ως δεξί χέρι του Μαζιώτη.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατα κακουργήματα καθώς καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, κατά περίπτωση, για τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων ανάμεσα στις οποίες πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Ωστόσο, αρμόδια πηγή έλεγε πως δεν περιμένουν πολλά από τις απολογίες των κατηγορουμένων καθώς θεωρούν πολύ πιθανό να τηρήσουν αρνητική στάση και να περιοριστούν σε μια δήλωση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Πετρακάκου , Σπύρος Φυτράκης κάνει λόγο για αδύναμα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. «Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό έγκλημα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος της συντρόφου

Όλα δείχνουν πως το βάρος της υπεράσπισης θα πέσει στην προσπάθεια απεμπλοκής της συντρόφου του Πετρακάκου από την υπόθεση καθώς αναμένεται , σύμφωνα με πληροφορίες , να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τίποτα για ενδεχόμενη παράνομη δράση του ανθρώπου με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο παιδιά.

«Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που εχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα», λέει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Φυτράκης.

Πάντως, στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων έχουν μπει όπλα , υπολογιστές και αντικείμενα που βρέθηκαν στις “γιάφκες” του Βόλου, της Φθιώτιδας και της Αγίας Παρασκευής καθώς οι αρχές αισιοδοξούν ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους στην έρευνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν να «ταυτοποιήσουν» την εκπαιδευμένη γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του Πετρακάκου σε δύο τουλάχιστον ένοπλες ληστείες. Γι αυτό εξετάζουν και την περίπτωση η συγκεκριμένη γυναίκα να ειναι η 36χρονη σύντροφος του αν και προς το παρόν το DNA της ταυτοποιείται μόνο πάνω στο καπέλο τζόκεϊ, που φέρεται να φορούσε ο Πετρακάκος στην ληστεία τράπεζας του Χολαργού, όπου σκότωσε έναν 39χρονο αστυνομικό, χωρίς αυτό το στοιχείο να σημαίνει ότι εκείνη συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία αλλά ότι από τότε ήταν σύντροφοι ή φίλοι.