Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τρεις φυτείες με 81 χασισόδενδρα σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε οι χασισοφυτείες εντοπίστηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους σε δασικές περιοχές του Χορτιάτη και της Τούμπας, όπως επίσης σε δημόσια προστατευόμενη έκταση της λίμνης Κορώνειας, κοντά στο Βασιλούδι.

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, 51 ετών, που φέρεται ως «καλλιεργητής» της πρώτης φυτείας, απ’ όπου εκριζώθηκαν 55 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ στο σημείο κατασχέθηκαν εργαλεία για την «περιποίηση» των δένδρων, ποσότητες λιπασμάτων και στο σπίτι του συλληφθέντα μικροδέμα κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στην Τούμπα, κοντά στον οικισμό των Κωνσταντινουπολίτικων, εκριζώθηκαν εννέα δενδρύλλια κάνναβης, ενώ στην Κορώνεια άλλα 17.

Συλλήψεις για καλλιέργεια χασισόδενδρων έγιναν -εξάλλου- σε αγροτικές περιοχές της Πιερίας και των Σερρών. Στην Πιερία, και σε δύσβατο σημείο, εντοπίστηκαν 57 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε έως τα τέσσερα μέτρα, ενώ στις Σέρρες άλλα 15. Για την πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας 45χρονος και για τη δεύτερη ένας 40χρονος, που οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς πλημμελειοδικών.