Το κοντέινερ με διάφορα πεταμένα μέταλλα ήταν το «όχημα» για να μπαίνουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης όπως αυτή των 27 κιλών που εντόπισαν οι αρχές στον Ασπρόπυργο. Ο όρος σκραπ έχει δημιουργηθεί για να αποδοθεί ο σωρός μετάλλων τα οποία δεν έχουν κάποια άμεση χρήση.

Ο 38χρονος Έλληνας, πρώην μοντέλο, ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα και ο 38χρονος Ολλανδός καβάτζωναν την μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσα στα διαφορικά-άξονες των οχημάτων τα οποία μάλιστα είχαν αλλαχτεί ειδικά στο εσωτερικό τους για να επιτελούν το σκοπό μεταφοράς ναρκωτικών.

Τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν κανονίσει από χθες να βγάλουν τα ναρκωτικά από τις κρυψώνες στον Ασπρόπυργο, όπου βρίσκονταν οι αφιχθείσες ποσότητες του σκραπ.

Οι αστυνομικοί τους τσάκωσαν την ώρα που το πρώην μοντέλο και ο Ολλανδός παραλάμβαναν την κοκαΐνη και βρήκαν την τεράστια ποσότητα κατανεμημένη σε 13 ανισοβαρείς συσκευασίες προσαρμοσμένες στους άξονες.

Ο υπήκοος Γουιάνα σημειώνεται πως αποτελούσε οργανωτικό μέλος της μεταφοράς και συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Μάλιστα, ο 48χρονος είχε έρθει πριν δυο μέρες στην Ελλάδα για να επιβλέψει την παραλαβή των ναρκωτικών.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από την αστυνομία αν η κατασχεθείσα ποσότητα προοριζόταν αποκλειστικά για την Ελλάδα ή αν θα υπήρχε διανομή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, πάντως η αξία της ποσότητας ανέρχεται σε 1.500.000 εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με τις αρχές, η δράση της οργάνωσης και το σύστημα θαλάσσιων μεταφορών καθώς και η επικάλυψη με… σαβούρα, δείχνει ότι η ομάδα είχε καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή και σκόπευσε σε αποκόμιση μεγάλων κερδών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα αλλά και σε Ολλανδία και Γουιάνα.

kok2