Τρεις άνδρες από το Μπαγκλαντές συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας ανάγκαζαν μικροπωλητές στη Θεσσαλονίκη να καταβάλουν χρηματικά ποσά προκειμένου να τους επιτραπεί να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Σε έρευνα που έγινε σε χώρους των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1300 είδη παραεμπορίου και πλήθος πακέτων κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για προϊόντα που η σπείρα αφαιρούσε προσωρινά από τους μικροπωλητές, προκειμένου να τους αναγκάσει να δώσουν χρήματα για να τα ανακτήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33, 29 και 24 ετών. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος τριών συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία.

Η δράση τους άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ένας 25χρονος ομοεθνής τους κατήγγειλε ότι, ήδη από τον Οκτώβριο του 2014, με χρήση σωματικής βίας κι απειλών κατά της ζωής του και με προσωρινή αφαίρεση των προϊόντων που διέθετε προς πώληση, τα τρία μέλη της σπείρας απαιτούσαν εκβιαστικά να τους καταβάλει χρηματικά ποσά, προκειμένου να του επιτρέψουν να διαθέτει τα προϊόντα του. Μάλιστα, κάθε φορά που αδυνατούσε να καταβάλει κάποιο ποσό, τον χτυπούσαν και του έπαιρναν τα προϊόντα του. Κατόπιν τούτου και έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη ο 33χρονος δράστης, τη στιγμή που παραλάμβανε χρηματικό ποσό, ενώ την ίδια ημέρα συνελήφθησαν και δύο ομοεθνείς συνεργοί του.

Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με ισάριθμους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση και υπό την καθοδήγηση του 33χρονου αρχηγού διέπρατταν εκβιασμούς σε βάρος μικροπωλητών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.