Απολυτήρια Λυκείου με λάθος λογότυπο, δόθηκαν στα Χανιά σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα». Το λάθος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εντοπίζεται στο λογότυπο του τίτλου του Υπουργείου, όπου αναγράφεται «ΥΠΕΠΘ» αντί για Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το θέμα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Νίκος Βεστάκης, οποίος πρόσθεσε ότι έχει, ήδη, αρχίσει η διαδικασία αλλαγής των απολυτηρίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα της εβδομάδας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα απολυτήρια των σχολείων 1ο Λύκειο, 2ο Λύκειο, 4ο Λύκειο Χανίων, Λύκειο Νέας Κυδωνίας και το Λύκειο Ακρωτηρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βεστάκης, τα σχολεία έπρεπε να μπουν στο σύστημα «Νέστορας» -βάσει του οποίου τυπώνονται τα απολυτήρια- και να αλλάξουν τον τίτλο του Υπουργείου από ΥΠΕΠΘ, σε Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

«Ο “Νέστορας” δεν είχε προβλεφθεί, με την αλλαγή του τίτλου του ΥΠΕΠΘ σε Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να κάνει αυτόματα την μετατροπή. Έπρεπε να γίνει η αλλαγή στο σύστημα του κάθε σχολείου ξεχωριστά, με αποτέλεσμα ορισμένα σχολεία να έχουν κάνει την αλλαγή και κάποια άλλα όχι», δήλωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.