Οι διακοπές των μαθητών για το Πάσχα ξεκίνησαν. Στα θρανία τους θα πρέπει να επιστρέψουν τη Δευτέρα 2 Μαΐου, ενώ μετά από δέκα ημέρες θα εισέλθουν οι τελειόφοιτοι της Γ’ Λυκείου στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πόσοι όμως μαθητές θα βρεθούν στα σχολεία; Η εικόνα των προηγούμενων ημερών έδειξε πως οι αίθουσες ήταν έρημες, μιας και μόλις το 10 – 20% των μαθητών έκαναν μάθημα, καθώς οι περισσότερο, για μία ακόμη χρονιά, προτίμησαν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις στα φροντιστήρια.

Την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων, πριν τις διακοπές του Πάσχα, τα προαύλια των Λυκείων ήταν έρημα. Το ίδιο και οι αίθουσες. Ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που παρακολουθούσαν μαθήματα κι αυτό επειδή είχαν ξεπεράσει το όριο των απουσιών που δικαιούνται, 50 αδικαιολόγητες και 64 δικαιολογημένες απουσίες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν το 1ο Λύκειο Βόλου, που από τους 84 μαθητές της Γ’ Λυκείου παρακολουθούσαν μάθημα μόλις 20, το 2ο Λύκειο Βόλου που στις αίθουσες βρίσκονταν 28 μαθητές από τους 75, ενώ τα σκήπτρα των απουσιών κρατάει το 6ο Λύκειο Βόλου που σε σύνολο 119 μαθητών, παρακολούθησαν μάθημα μόλις οι 25.

Οι Διευθυντές των σχολείων κάνουν λόγο για εικόνα διάλυσης του δημοσίου και δωρεάν σχολείου και σημείωναν πως είναι απαράδεκτο οι μαθητές να χρησιμοποιούν την παγκόσμια πρωτοτυπία των αδικαιολογήτων απουσιών για να μην βρίσκονται στις αίθουσες.

Εκπαιδευτικοί σημειώνουν επίσης πως το σύστημα «χρησιμοποιεί» τους μαθητές, οι οποίοι αντί για γνώσεις κυνηγούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή: taxydromos