Δυο σημαντικές κοινωνικές δράσεις ξεκινούν στο Αγρίνιο η επιτυχία των οποίων εξαρτάται από την ίδια την κοινωνία.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αφορούν στη δημιουργία Κοινωνικού παντοπωλείου και τη λειτουργία δημοτικών ιατρείων.

Το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει στην οδό Βλαχοπούλου, με ευθύνη του δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που θα δωρίζουν επιχειρήσεις της περιοχής.

Η συλλογή των προϊόντων ξεκινά και το κοινωνικό παντοπωλείο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Μαΐου. Οι πολίτες – οικογένειες που θα είναι δικαιούχοι, θα παίρνουν προϊόντα από εκεί για μία – δύο φορές το μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 3 χιλιάδες ευρώ, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη λειτουργία της δομής, είναι τεράστιο. Δεκάδες είναι οι πολίτες που ήδη έχουν απευθυνθεί στον δήμο, ζητώντας λεπτομέρειες, χαρακτηριστικό της δεινής οικονομικής κατάστασης, στην οποία, λόγω της κρίσης έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες στην περιοχή του Αγρινίου.

Η δεύτερη πρωτοβουλία είναι η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Θα προβλέπει την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε αναξιοπαθούντες, ανασφάλιστους κλπ. και θα λειτουργεί στο κτίριο που δωρήθηκε στον δήμο Αγρίνιου, από την οικογένεια του αείμνηστου τ. δημάρχου και βουλευτή Γ. Παπαϊωάννου, στην συμβολή των οδών Παλαμά και Βαλαωρίτου, απέναντι από το κεντρικό κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας.

Και στις δυο δομές, αλλά ειδικά στην δεύτερη η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την εθελοντική προσφορά. Στα δημοτικά ιατρεία λ.χ. απαιτείται καλή συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο , τον Οδοντιατρικό, τον σύλλογο φαρμακοποιών κλπ για την συμμετοχή ιατρών και νοσηλευτών καθώς και πολιτών.

Πηγή: agriniopress