Περισσότερες από 200.000 συνομιλίες έχουν καταγραφεί και βρίσκονται στη δικογραφία για την υπόθεση των «συμμοριών της νύχτας». Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «συμβόλαιο δολοφονίας» στο πλαίσιο αντιπαλότητας, όπως αναφέρεται, των ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους κατηγορούμενους, που είναι έγκλειστος και δικάζεται για υπόθεση που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, φέρεται ότι «είχε αναθέσει σε άγνωστα άτομα να εκτελέσουν σχέδιο δολοφονίας των ηγετικών μελών της αντίπαλης ομάδας».

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, πιθανολογώντας ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται, μιλάει συγκεκαλυμμένα και με κωδικοποιημένες εκφράσεις.

Στη δικογραφία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, φέρεται ότι αναφέρει τους εκτελεστές ως «δικηγόρους», ενώ μέλη της αντίπαλης συμμορίας προσφωνούνται ως «καράφλας», «Νταίζη», «Μάρθα», «σαμπρέλα», «Πειραιώτες», «χοντροί» και «σαμπρέλες».

Σε άλλο σημείο ο ίδιος φέρεται ότι δίνει εντολή σε άνθρωπό του να συναντηθεί με μια «Ρωσίδα» στην εκκλησία της περιοχής των Αγίων Αναργύρων και να μην έχει το κινητό τηλέφωνο μαζί του προκειμένου να μην εντοπιστεί. Λέγοντας «Ρωσίδα» -αναφέρεται στη δικογραφία- εννοεί έναν εκτελεστή, υπήκοο Ρωσίας.

Παρακάτω, ο ίδιος αναφέροντας τον όρο «προπόνηση» θεωρείται ότι εννοεί εκτέλεση. Στη δικογραφία άλλος κατηγορούμενος, ο «Χ» εμφανίζεται να λέει στον «Π» να πάει στην Πετρούπολη για να πάρει από άγνωστο άτομο τρία μασούρια ζελατοδυναμίτιδας.

Επίσης, για «χορτόπιτα» φέρεται να μιλάνε μεταξύ τους δύο από τους κατηγορούμενους και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι υπονοούν τοποθέτηση βόμβας σε παραλιακό κατάστημα.

Ένας από αυτούς ενημερώνει έναν τρίτο για επικείμενο «χτύπημα» που ετοιμάζει, μιλώντας κωδικοποιημένα και χαρακτηρίζοντας τον αυτοσχέδιο μηχανισμό ως «πίτα».

Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από ποσότητα υψηλού εκρηκτικού, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινί.