Σειρά διαφορετικών παράνομων αντικειμένων βρήκαν στην κατοχή δύο ανδρών 56 και 30 ετών χθες το πρωί, αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς. Οι άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράβασης του Ν. Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και Ν. Περί Όπλων.

Συγκεκριμένα σε έρευνα, χθες στις 9 το πρωί, στο σπίτι και το συνεργείο του 56χρονου, στο Νεοχώρι και τα Πραιτόρια του δήμου Αρχάνων – Αστερουσίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κυνηγετική καραμπίνα BERETA χωρίς μειωτήρα, και μάλιστα μετατρεπόμενο σε πέντε φυσίγγια αντί τριών ιδιοκτησίας και μία κυνηγετική καραμπίνα BEΝΕLI χωρίς μειωτήρα, και πάλι μετατρεπόμενο σε πέντε φυσίγγια αντί τριών. Οι καραμπίνες ανήκαν στον 56χρονο και τον 30χρονο αντίστοιχα.

Βρέθηκαν επίσης δύο πιστόλια κρότου, ένα στιλέτο με μήκος λάμας οκτώ εκατοστών, ένα πολεμικό μαχαίρι με μήκος λάμας δεκατέσσερα εκατοστά, τέσσερις ανταλλακτικές κάννες πολεμικών τυφεκίων διαφόρων τύπων, ένα ξύλινο κοντάκι πυροβόλου όπλου, ένα τμήμα κίονα άγνωστης χρονολογικής περιόδου, δεκαεννέα κροτίδες καθώς και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ.

Πηγή: cretalive.gr