Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως για την εν ψυχρώ δολοφονία του Πολωνού καθηγητή του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Αγία Παρασκευή. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την υπόθεση την 43χρονη πρώην σύζυγο του θύματος, τον 35χρονο νυν σύντροφό της –ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε το θύμα αρκετές φορές–, καθώς και τρεις αλλοδαπούς συνεργούς, ανάμεσά τους και έναν 16χρονο.
Ο 35χρονος φερόμενος ως εκτελεστής ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως δεν άντεχε να βλέπει τη σύντροφό του αγχωμένη και φοβήθηκε ότι ο πρώην σύζυγός της δεν θα της επέστρεφε ποτέ τα παιδιά.
Από την πλευρά της, η 43χρονη υποστηρίζει πως δεν είχε καμία ανάμειξη στο έγκλημα. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε την ομολογία του συντρόφου της, τονίζοντας πως τα στοιχεία που την εμπλέκουν είναι, κατά την ίδια, αβάσιμα.

«Η αναφορά της 43χρονης στη δικογραφία είναι μόνο 4 φορές σε 1.000 σελίδες», δήλωσε ο Αλέξανδρος Πασιατάς, δικηγόρος της 43χρονης.
Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολιάζοντας την υπόθεση, έδωσε στο φως περισσότερες λεπτομέρειες. «Υπάρχουν καταθέσεις οι οποίες καταδεικνύουν και δείχνουν την ενοχή της, αλλιώς δεν θα είχε συλληφθεί. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, οι οποίες την εμπλέκουν στη δολοφονία. Οι καταθέσεις, οι οποίες είναι ξεκάθαρες, δείχνουν ότι είναι ο ιθύνων νους. Ότι είναι δηλαδή αυτό που λέμε μαύρη χήρα. Αυτό δεν έχει αποδειχτεί ακόμη, έχει δίκιο. Αλλά δεν έχει τελειώσει και η δουλειά της Αστυνομίας ακόμα, γιατί είναι ανοιχτή η δικογραφία», είπε αρχικά στο Action24 και συνέχισε:
«Τι ξέρουμε μέχρι τώρα: Η κυρία αυτή είναι μια πλούσια, εύπορη, όμορφη και σχετικά νέα γυναίκα. Με τον άντρα της είχε σοβαρές οικονομικές διαφορές και στην Αμερική, αλλά και στην Ελλάδα, διαφορές πολλών εκατομμυρίων. Πέραν τούτου, ο άνθρωπος αυτός είχε κερδίσει ένα δικαστήριο, να μπορεί να βλέπει τα παιδιά του και να τα παίρνει για λίγο στην Αμερική.
Ξαφνικά αυτή η γυναίκα, με έναν “εργάτη” της σύναψε μία σχέση. Με έναν άνθρωπο, τον οποίο τον είχε να αλλάζει πρίζες, να φτιάχνει τα κρεβάτια. Με έναν απλό τεχνίτη. Ξαφνικά τον βλέπουμε να εκτελεί με πέντε σφαίρες στην ευθεία από κοντινή απόσταση τον πρώην άντρα της, επιλύοντας έτσι όλες τις διαφορές που είχε αυτή η κυρία με αυτόν. Αυτός ο άνθρωπος αφού αποδέχτηκε ότι είναι ο δολοφόνος, καταδεικνύει αυτήν για μαύρη χήρα, δηλαδή για μία γυναίκα που τον χειρίστηκε και τον παρότρυνε να κάνει μια δολοφονία, σαν ηθικός αυτουργός κατηγορείται».
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «είναι δεμένη η υπόθεση για τους τέσσερις, ακόμη περιμένουμε την ομολογία της κυρίας, να κλείσει η υπόθεση και να φύγει για τα δικαστήρια».