Να οδηγεί μεθυσμένος συνελήφθη γνωστός ηθοποιός, μετά από παράσταση στο δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Ο ηθοποιός κρατήθηκε το βράδυ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και σήμερα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συνοδευόμενος από αστυνομικούς για να δικαστεί.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το taxydromos.gr, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και το δικαστήριο τον αθώωσε.

«Δίκαια βρίσκομαι εδώ. Τα πράγματα έγιναν έτσι όπως καταγράφηκαν. Τιμόνι και αλκοόλ δεν συνδυάζονται», ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορουμένου στο δικαστήριο.

Όπως εξήγησε, μετά την παράσταση τον συνάντησαν φίλοι και κερνούσαν ποτά και ο ίδιος ήπιε δύο – τρία τσίπουρα. «Δεν έπρεπε να οδηγήσω», παραδέχτηκε.

Ωστόσο, ο ηθοποιός υποστήριξε ότι ήταν ανάγκη να μεταφέρει τον εξοπλισμό τους, που είναι ακριβός, από το πάρκινγκ του θεάτρου στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Volos Palace, ώστε να είναι ασφαλής. Η συνεργάτιδά του δεν έχει δίπλωμα για να οδηγήσει και το βάρος έπεσε πάνω του.

«Βρέθηκα σε δυσχερή θέση. Κάναμε έναν κύκλο και μας σταμάτησαν τροχονόμοι για αλκοτέστ», περιέγραψε, ενώ τόνισε ότι για τέτοια παράβαση είχε συλληφθεί πολλά χρόνια παλαιότερα, όταν ήταν ακόμη 25 ετών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, όμως το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να τον αθωώσει.

«Δείχνουμε επιείκεια εάν και εφόσον είναι έτσι τα πράγματα με μια τόσο σύντομη διαδρομή. Προσέχουμε, όμως, όταν οδηγούμε, δεν πίνουμε», ήταν η προτροπή της προέδρου, ανακοινώνοντας την απόφαση.