Παιδόφιλοι σερφάρουν στο Διαδίκτυο για να «ψαρέψουν» παιδιά. Οι ειδικοί εκπέμπουν σήματα κινδύνου για να αποφεύγονται αυτά τα στυγερά περιστατικά. Ένα στα πέντε παιδιά πέφτουν θύματα των επιτηδείων μέσω του Ίντερνετ. Και όσο περνάει ο καιρός, όπως λένε οι ειδικοί, αυτά τα φαινόμενα κλιμακώνονται.

Και γι’ αυτό μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία πάντα με τις διωκτικές Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών δίνει αγώνα για να αποτρέψει αυτά τα φαινόμενα. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να εξαρθρώσει πολλά κυκλώματα παιδόφιλων που δρούσαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Tα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι σοκαριστικά. Το 20% των παιδιών στην Ευρώπη (δηλαδή ένα στα πέντε παιδιά) έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα παιδιά σε ποσοστό 70% έως 85% γνωρίζουν τους δράστες ενώ το 90% των περιπτώσεων αυτών μένουν ατιμώρητα επειδή τα θύματα δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά στις διωκτικές αρχές.