Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν μετακινήσεις, ή τις εκπτώσεις, που δικαιούνται, παρά το προσωρινό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τη μη υπογραφή, ακόμα, από το υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της σχετικής σύμβασης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Λεωφορείων, τόνιζαν στελέχη του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν στη βουλή, βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, υπάρχει παλαιότερη υπουργική απόφαση που προβλέπει πως ακόμη και αν έχει λήξει η σύμβαση του αρμόδιου Υπουργείου με τα αστικά λεωφορεία, η κάρτα ισχύει μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Διευκρινίζεται ότι δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή έκπτωση στο εισιτήριο, έχουν ειδικές ομάδες πολιτών, όπως ΑμΕΑ, στρατιώτες, αστυνομικοί, φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών κ.α. και το αρμόδιο Υπουργείο, στο οποίο υπάγονται, υπογράφει κάθε χρόνο μία σύμβαση με τους φορείς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους οποίους καταβάλλει ένα ποσό ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το θέμα που προέκυψε σύντομα θα επιλυθεί. Διευκρινίζεται, δε, ότι δεν έχει δοθεί καμία εντολή στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων να μη δέχονται τις υπάρχουσες κάρτες των ΑμΕΑ.