Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση πληροφοριών από την Ασφάλεια Τρικάλων και εξετάζοντας δεκάδες φωτογραφίες και έγγραφα όπως και πληροφορίες από τις οικονομικές εφορίες διαπίστωσαν ότι 5 άντρες, είχαν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση.

Η συμμορία αποτελούνταν από έναν αθίγγανο, ηλικίας 54 ετών, ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της συμμορίας, καθώς και 4 ακόμα άτομα ηλικίας 28, 34 και 36 ετών αθίγγανοι και έναν αλλοδαπό ηλικίας 31 ετών.

Οι παραπάνω κατηγορούνται για 40 κλοπές-διαρρήξεις σε βάρος κατοικιών στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, μετρητά και χρυσές λύρες συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Επίσης κατηγορούνται για μία ληστεία σε βάρος γυναίκας όπου με χρήση βίας αφαίρεσαν το ποσό των 10.000 ευρώ και για κλοπή 5 πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την μετακινήσεις των μελών του κυκλώματος.

Στο πλούσιο κατηγορητήριο τους και βάση της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης στερούνται ατομικής εργασίας αλλά διαθέτουν πολυτελή και μεγάλου κυβισμού επιβατικά αυτοκίνητα και πραγματοποιούν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, γεγονός που κατά την αστυνομία στοιχειοθετεί την κατηγορία της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Οι έρευνες της ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζονται και αναζητούνται και άλλοι δράστες του κυκλώματος .

Παράλληλα αναζητούνται τα κλοπιμαία αφού μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αλλά εκτιμάται ότι ίσως έχουν πωληθεί σε κλεπταποδόχους.

Πηγή: trikalanews.gr