Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 57χρονος επιχειρηματίας από τη Γλυφάδα που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο 70χρονος συγκατηγορούμενος του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα .

Ο γνωστός επιχειρηματίας, σύμφωνα με την κατηγορία, παίζει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση ωστόσο φέρεται στην απολογία του να αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται. Από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους του επιχειρηματία με πελάτες, που σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, φαίνεται να προκύπτει πως κανόνιζε πωλήσεις ακόμη και στο μαγαζί του.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις αρχές, ο 57χρονος επιχειρηματίας, με γνώσεις χημείας, χρησιμοποιούσε το σπίτι του και το υπόγειο πάρκινγκ για την παραγωγή και την αποθήκευση των αναβολικών. Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 380.000 αμπούλες με αναβολικές ουσίες από τις οποίες εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν κέρδος 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ως χημικός-μηχανικός απλά έκανε πειράματα, χρησιμοποιώντας ο ίδιος τα χάπια. Ο 70χρονος , σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως έκανε δουλειές του ποδαριού για τον επιχειρηματία ενώ φέρεται επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Μάλιστα, η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων αμφισβητεί και τη ποσότητα των κατασχεθέντων που αναφέρουν οι αστυνομικοί και υποστηρίζοντας πως είναι πολύ μικρότερη.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται και φαίνεται να επικοινωνούσαν μέσω της εφαρμογής Signal για να μην εντοπιστούν, ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε έφτασε στα χέρια των αρχών ένα email το οποίο έβαζε στο «κάδρο» της υπόθεσης τον επιχειρηματία λέγοντας πως «με τα φιλαράκια του» διακινεί εκτός από αναβολικά και «αυξητικές ορμόνες και βιάγκρα σε αθλητές».