Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του στις 22 Οκτωβρίου του 2010, στις Αλυκές Ποταμού στην Κέρκυρα.

Ο 44χρονος ο οποίος χθες το μεσημέρι απολογήθηκε στον ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο φερόμενος ως δράστης της υπόθεσης, μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα της Παρασκευή με σκάφος του Λιμενικού σώματος από την Αλβανία μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ και την συνδρομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου.
Αμέσως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών και στην συνέχεια στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία τον παρέπεμψε στον ανακριτή με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Το ιστορικό

Το μεσημέρι στις 22 Οκτωβρίου του 2010, στο πορτ – μπαγκάζ αυτοκινήτου που βρέθηκε σταθμευμένο στην περιοχή Αλυκών Κέρκυρας, οι αστυνομικοί βρήκαν μια 36χρονη γυναίκα με τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Από την έρευνα της αστυνομίας είχαν προκύψει σοβαρά στοιχεία και ενδείξεις σε βάρος του 44χρονου πρώην συζύγου της, ο οποίος είχε έρθει στην Κέρκυρα από τη Γερμανία που διαμένει τα τελευταία χρόνια και είχε αναχωρήσει σχεδόν αμέσως με αυτοκίνητο για την Αλβανία.

Τα στοιχεία υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών Κέρκυρας από όπου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ενημερώθηκαν οι αλβανικές αρχές. Τελικά, η αλβανική αστυνομία είχε συλλάβει τον 44χρονο στην Αυλώνα και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπως και τελικά έγινε.

Πηγή: corfupress.com