Στη Νίσυρο ανοίγουν στόματα για τον αρχαιοφύλακα που κατηγορείται πως κακοποιούσε παιδιά, καθώς φέρεται να τα προσκαλούσε σε ένα χώρο που ονόμαζε «ερωτική φωλίτσα» και να έδινε ερωτικές συμβουλές.

Μία μητέρα ενός αγοριού 14 ετών ανέφερε στο Mega πως ο 50χρονος προσέγγιζε παιδιά και μέσα από τις αθλητικές τους δραστηριότητες ως παράγοντας ομάδας. Κι όπως καταγγέλλει, τους έδινε ναρκωτικά και ερωτικά παιχνίδια.

«Ναι έχει δώσει… σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα, επίσης ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά φέρτε το κορίτσι σας θα σας δώσω το κλειδί», ανέφερε η μητέρα του ανήλικου.

Επίσης, συγγενής αγοριού 13 ετών ανέφερε πως ο κατηγορούμενος «όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός. Έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο κι όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε κι έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ για αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα επειδή ξεφοβήθηκε μας τα είπε όλα».

Η «ερωτική φωλίτσα»

Ο φύλακας, όπως φαίνεται, δεν περιόριζε τη δράση του μόνο μέσα στο σπίτι του.

«Ο κύριος είχε καλέσει και τον γιο μου και την παρέα του στο αρχαιολογικό μουσείο, μπήκανε μέσα, τους έδειχνε διάφορα όργανα, ταινίες. Τώρα πήγε να τους κάνει μάθημα πώς θα προσελκύσουν, μία γυναίκα ένα κορίτσι. Τους έδειχνε κάποια όργανα “πρέπει να είστε ξυρισμένοι” και κατεβάζει το παντελονάκι του και λέει “να ορίστε, έτσι”», είπε ο πατέρας του 15χρονου.

Κι ενώ οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, ο 50χρονος φύλακας μιλώντας στο MEGA υποστηρίζει πως πρόκειται για καλοστημένη παγίδα εκ μέρους του πατέρα που πρώτος κατήγγειλε την δράση του.

«Ξέρω ότι είναι πλεκτάνη, είχα προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού αυτού. Τον είχα υπό παρακολούθηση», είπε.

Σε βάρος του 50χρονου που καταγγέλλεται για ασέλγεια, έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Στη Νίσυρο βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο με ψυχολόγο για να βοηθήσει τα παιδιά.