Ένα περίεργο σκηνικό εκτυλίχθηκε χθες στο Μουζάκι Καρδίτσας, όπου η αστυνομία σήμερα το πρωί προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Μια γυναίκα κατήγγειλε πως το πρωί της Κυριακής, 31ης Μαρτίου, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα ανδρών έξω από κατάστημα εστίασης, με τον έναν εξ αυτών, μάλιστα, να την απειλεί με πιστόλι.

Άμεσα, αστυνομικοί του Μουζακίου μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τους δράστες, μεταξύ των οποίων και τον άνδρα αλλοδαπής καταγωγής, που είχε απειλήσει τη γυναίκα με το όπλο, και επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν. Κατά την προσέγγιση, ο ένας εκ των συλληφθέντων εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, ενώ από κοινού οι 4 δράστες τους απώθησαν, εμποδίζοντάς τους να διενεργήσουν έλεγχο, με αποτέλεσμα ο οπλισμένος άνδρας να τραπεί σε φυγή. Κατά τη διαφυγή του, ο αλλοδαπός έσπρωξε με σφοδρότητα τον έναν αστυνομικό, ρίχνοντάς τον στο έδαφος με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά.

Επιπλέον, ο δράστης, που προηγουμένως εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, απώθησε και γρονθοκόπησε στο κεφάλι την επικεφαλής αστυνομικό, με αποτέλεσμα η τελευταία να προσκρούσει σε διερχόμενο όχημα και να τραυματιστεί ελαφρά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε πεζός σε κοντινό σημείο από το κατάστημα και ακινητοποιήθηκε, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν εξίσου.

Σε οικόπεδο του Μουζακίου βρέθηκε, κατόπιν υπόδειξης του αλλοδαπού δράστη, 1 πιστόλι ρέπλικα, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε επιχείρηση στα Τρίκαλα, όπου διαμένει προσωρινά, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κουτί συσκευασίας αεροβόλου όπλου.

Οι δύο αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν ελαφρά, μετέβησαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.