Αμφισβητώντας τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών, τα στοιχεία των οποίων οδήγησαν τα στελέχη της Folli Follie στο εδώλιο, συνέχισε για τρίτη μέρα την απολογία του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος. «Αμφισβητώ όλα τα νούμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος και σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των παραποιημένων οικονομικών δεδομένων της εταιρείας, αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Αναφερόμενος στις ελεγκτικές εταιρείες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το μόνο που έκαναν ήταν να ελέγξουν την οικογένεια Κουτσολιούτσου. «Η εταιρεία χάθηκε από αυτό. Και βεβαίως εμάς σαν οικογένεια μας έπιασε πανικός. Εγώ αμέσως παραιτήθηκα, ενώ έπρεπε να καθίσω στο τιμόνι της εταιρείας», σημείωσε και εξέφρασε υποψίες πως υπήρξε προκατάληψη. «Είναι ασυγχώρητο ότι κάποιοι πήγαν να καταστρέψουν ένα διαμάντι. Εφοπλιστές μου έλεγαν για τη συγκίνηση του ότι έβλεπαν στο κέντρο της Σαγκάη τις διαφημίσεις της Folli Follie. Αυτό που κάναμε ήταν παγκόσμιο γεγονός και για αυτό αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα. Και πάλι πιστεύω ότι έχει δυνατότητες, αρκεί να εμφανιστούν νέοι επενδυτές, που θα γίνει μόλις φύγουν οι τωρινοί», τόνισε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος επιχείρησε να βγάλει από το «κάδρο» των ευθυνών τους συγκατηγορούμενούς του. «Οι κατηγορούμενοι εδώ δεν έχουν καμία σχέση», ισχυρίστηκε. Μάλιστα, επέρριψε εμμέσως ευθύνες στον Περιφερειακό Διευθυντή της ασιατικής θυγατρικής FFGS και στον πρώην Οικονομικό Διευθυντή του υπο-ομίλου Ασίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης. «Εκείνοι είχαν την ιδέα να αυξήσουν τους τζίρους στις οικονομικές καταστάσεις… Τους εμπιστευόμουν. Τώρα δεν ξέρω πού είναι», ανέφερε για τους πρώην συνεργάτες του λέγοντας πως «για τα οικονομικά δεν έχω ιδέα».

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, μιλώντας για τον συγκατηγορούμενο γιο του, Τζώρτζη, υποστήριξε πως είχε αναλάβει τον όμιλο στην Ευρώπη και δεν είχε σχέση με την Ασία.

Πρόεδρος: Συγκατηγορούμενοι σας λένε ότι πήγαινε συχνά…

Κατηγορούμενος: Να σας δώσει τα διαβατήρια αν θέλετε. Δεν ερχόταν. Ο Τζώρτζης δεν ερχόταν καν στα γραφεία. Τώρα αν μιλούσε με τον Τόνιο, ήταν στο πλαίσιο γενικότερων καθηκόντων. (…) Ο Τζώρτζης ήξερε για το κομμάτι των ενοποιημένων καταστάσεων, ότι φαινόταν παραπάνω ο τζίρος. Μαλώσαμε πολλές φορές γι’ αυτό. Μου είπε ότι είναι λάθος μεγάλο.

Πρόεδρος: Θεωρούσατε ότι ήταν νέος και άπειρος; Γιατί δεν τον ακούγατε; Μπορεί να χτυπούσε καμπανάκια…

Κατηγορούμενος: Χτυπούσε…

Ο κατηγορούμενος μίλησε και πάλι για «ωραιοποίηση της εικόνας της εταιρείας» υποστηρίζοντας πως συγκρούστηκε με τον γιο του, Τζώρτζη. «Σχεδόν δεν μιλούσαμε. Μου το κράτησε. Αισθάνομαι άσχημα», είπε και απέδωσε στη «ματαιοδοξία και το όραμα» τις κινήσεις του.

Αναφερόμενος δε στη σύζυγό του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος υποστήριξε πως ο τίτλος της αντιπροέδρου της εδόθη «τιμής ένεκεν». «Είχε δικιά της πορεία. Ήταν λάθος…», είπε.

Πρόεδρος: Είχατε έναν αυταρχισμό απ’ ό,τι λέτε… Πλέον είχε θέση ευθύνης.

Κατηγορούμενος: Όταν το έμαθε με έβρισε… Ήξερε τη θέση αλλά δεν εκτελούσε.

Πρόεδρος: Λόγω αυτής της ιδιότητας έχει βρεθεί εδώ…