Ανακοίνωση σχετικά με τα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εξέδωσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά τις έρευνες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, στα ευρήματα που κατασχέθηκαν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι:

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.

Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα (17-01-2011).

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας και περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.

Στην προκήρυξή της η οργάνωση περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», διαφοροποιώντας τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης .

Επιπλέον βρέθηκαν:

Συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις

Διευθύνσεις Αστυνομικών Τμημάτων

Σχεδιαγράμματα περιοχών

Φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων

Ενώ από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλαζνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.