Εξιχνιάσθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου η κλοπή 524 κιλών ελαιολάδου που έγινε από αποθήκη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λακωνίων του Δήμου Αγίου ΝΙκολάου πριν από δυο βδομάδες. Δύο ήταν τα σημαντικά στοιχεία που αξιοποιήθηκαν από τους άνδρες της Ασφαλείας Αγίου Νικολάου για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το ένα είναι το κλειδί που άνοιγε την αποθήκη και το άλλο στοιχείο τα ίχνη από τα λάστιχα του οχήματος που βρέθηκαν μέχρι και την πόρτα της αποθήκης. Στην υπόθεση εμπλέκονται σύμφωνα με τις αρχές δύο ημεδαποί άνδρες, 31 ετών και 26, αγροτοκτηνοτρόφοι.

Μετά την αξιοποίηση των στοιχείων ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο ο οποίος και ομολόγησε την πράξη τους υποδεικνύοντας στις αρχές τον δεύτερο εμπλεκόμενο. Ο δεύτερος ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην κλοπή του λαδιού.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα στοιχεία της έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κλειδί της αποθήκης των ιδιοκτητών εξαφανίστηκε σε προγενέστερο χρόνο. Η κλοπή του ελαιολάδου από την αποθήκη είχε καταγγελθεί στις 4 Φεβρουαρίου. «Μυστηριωδώς» από το σπίτι των θυμάτων σε προγενέστερο χρόνο είχε εξαφανιστεί μόνο το επίμαχο κλειδί όπου οι φερόμενοι ως δράστες ξέροντας που φυλάσσεται κατάφεραν να πάρουν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η οικογένεια έλειπε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες είχε δουλέψει ως εργάτης στην οικογένεια και γνώριζε τι είχε η αποθήκη που ήταν το βαρέλι και πού φυλασσόταν το επίμαχο κλειδί. Επίσης τα ίχνη από τα λάστιχα αποδείχθηκε ότι ταιριάζουν με τα ελαστικά στο αυτοκίνητό του. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν από τα ΤΑΕ Λασιθίου.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές δεν βρέθηκε το λάδι το οποίο όπως εκτιμάται πουλήθηκε αμέσως. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου”.