Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής (11/2) στην Αστυνομία του Βόλου, καθώς άγνωστοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου.

Οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο «Μουρτζούκου» από την πίσω πόρτα του 9ου και έσπασαν τζάμια αιθουσών, δύο πόρτες, αλλά και τις ντουλάπες με τα βιβλία και τα καθαριστικά, τις οποίες εντόπισαν στους διαδρόμους.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το gegonota.news, οδηγήθηκαν από εσωτερική σκάλα στο 7ο Γυμνάσιο και συνέχισαν να βανδαλίζουν. Έβαλαν φωτιά σε συμβατικό πίνακα μιας τάξης, αλλά ευτυχώς λόγω του υλικού κατασκευής αυτή δεν επεκτάθηκε, διαφορετικά θα λαμπάδιαζε το κτίριο.

Το πρωί της Δευτέρας (12/2) οι διευθυντές των σχολείων αντίκρισαν το χάος. Σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, μαυρισμένοι τοίχοι από την απόπειρα εμπρησμού και η μαθητική κοινότητα σε αναστάτωση. Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ. Όπως ήταν φυσικό, οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης επιβεβαίωσε τα γεγονότα και δήλωσε πως θα ζητήσει αύξηση των περιπολιών από την αστυνομία, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε, όντως, να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν τη νύχτα, αλλά η αστυνομία κυκλοφορεί γύρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε» τόνισε στα gegonota.news.