Τα «αφεντικά» της ναυτιλιακής εταιρείας είχε στοχεύσει ο 70χρονος, που προκάλεσε το μακελειό με τους τρεις νεκρούς πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τον Alpha και το TLive, ο άνδρας εκτέλεσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση μέσα στο γραφείο της με μία μόνο σφαίρα. Μπαίνοντας από το γκαράζ της εταιρείας -και όχι από την κεντρική πύλη- φέρεται να είπε στον φύλακα που βρισκόταν εκεί και δεν πρόλαβε να ειδοποιήσει:

«Να φύγουν όλοι οι εργαζόμενοι από μέσα. Τα αφεντικά ψάχνω, θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω. Πάω να καθαρίσω» φέρεται να είπε με την κοντόκανη καραμπίνα στα χέρια.

Ο 70χρονος κατευθύνθηκε στον ημιώροφο, όπου βρίσκονταν τα γραφεία των συνιδιοκτητών της εταιρείας. Μάλιστα από θαύμα φέρεται να έχει γλιτώσει και ο τρίτος ιδιοκτήτης, ο οποίος απρογραμμάτιστα απουσίαζε. Στη θέση του βρέθηκε ο καπετάνιος, ο οποίος στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον δράστη φέρεται να πυροβολήθηκε πισώπλατα.

Τα θύματα του μακελειού

Τέσσερις είναι οι νεκροί στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Πρόκειται για δύο άντρες, μια γυναίκα και τον αυτόχειρα, Αριστείδη Ελ Μπούρα. Τη ζωή τους έχασαν από τις σφαίρες του δράστη η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Μαρία Καρνέση, ηλικίας 67 ετών, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής, Αντώνης Βλασάκης, και ο πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας, Ηλίας Κουκουλάρης.

Νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής βρέθηκε ο ένοπλος, που εισέβαλε το πρωί, πυροβολώντας με καραμπίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, η ομάδα της ΕΚΑΜ τον εντόπισε στο υπόγειο νεκρό με την καραμπίνα δίπλα του.

Προηγήθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, στη συμβολή των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, για τη σύλληψη του δράστη, που εισέβαλε οπλισμένος το πρωί στο κτίριο πυροβολώντας.

Στο κτίριο μπήκε λίγο πριν τις 11:30 ομάδα της ΕΚΑΜ, για να εντοπίσει τον δράστη που είχε ταμπουρωθεί σε χώρο της εταιρείας, ενώ βρέθηκαν στο σημείο και δύο διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. Ολόκληρη η περιοχή είχε αποκλειστεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για το φονικό με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ο ένοπλος, πρώην εργαζόμενος, στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Τα θύματα είναι δύο άντρες, μια γυναίκα και ο αυτόχειρας. Τη ζωή τους έχασαν από τις σφαίρες του δράστη η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Μαρία Καρνέση, ηλικίας 67 ετών, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής, Αντώνης Βλασάκης, και ο πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας, Ηλίας Κουκουλάρης.

Συγκεκριμένα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο απολυμένος ένοπλος «δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο» στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Πυρά σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα με νεκρό και τραυματίες – Ταμπουρωμένος ο απολυμένος ένοπλος, μπήκαν τα ΕΚΑΜ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.