«Τον γνώρισα μέσω του manager του», δήλωσε μιλώντας στο Open ένα από τα φερόμενα ως θύματα του 35χρονου youtuber, ο οποίος εμφανίζεται να κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media.

Όπως καταγγέλλει το άτομο με το ψευδώνυμο Red Dragon «μέσα σε δύο χρόνια η συμπεριφορά του άλλαξε, άρχισε να βρίζει και να μας χτυπάει». Υπάρχουν βίντεο στα οποία έλεγε «αν θέλετε να δείτε αυτό, βάλτε ένα ποσό και το βάζανε και με το παραπάνω. Το λιγότερο ήταν 50 ευρώ το περισσότερο 1.000. Μερικές φορές στα βίντεο υπήρχαν άτομα με αναπηρία. Τους έβαζε να κάνουν σεξ σε ζωντανή μετάδοση για να παίρνει like», συνέχισε.

Σε ερώτηση για το αν πληρώνονταν όσοι συμμετείχαν στα βίντεο, το θύμα είπε ότι δεν τους πλήρωνε επισημαίνοντας: «Αφού σας ταΐζω ένα πιάτο την ημέρα και σας δίνω κρεβάτι γιατί να σας πληρώσω, μας έλεγε» πρόσθεσε το θύμα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις 6 Φεβρουαρίου ενώ ήταν σε εξέλιξη ζωντανή μετάδοση, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στις μεταδόσεις καταγράφονται «συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό».