Τη δική του μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ δίνει ο 23χρονος φοιτητής, ο οποίος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από τράπερ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση του νεαρού θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη από τους γιατρούς.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (28/1), για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο 25χρονος τράπερ, ο οποίος ήταν με ένα ακόμη άτομο, φέρεται να επιτέθηκε με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές στον θώρακα τον 23χρονο φοιτητή, που βρισκόταν με δύο φίλους του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο φοιτητής υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο, ενώ σε βάρος του 25χρονου τράπερ σχηματίζεται δικογραφία.

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Το παιδί είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ… Πήρα τηλέφωνο, γιατί ειπώθηκε ότι δεν έχει υποβληθεί μήνυση και εξοργίστηκα. Βεβαίως και έχει υποβληθεί μήνυση από τους γονείς. Εάν δεν έχει σχηματιστεί, σχηματίζεται δικογραφία. Το παιδί έκανε 6 ώρες χειρουργείο. Το “δυστύχημα” είναι ότι δεν πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο το παιδί, ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά τα χτυπήματα από 2 άτομα, και τις επόμενες ώρες δεν αισθανόταν καλά. Πήγε στο νοσοκομείο και έκανε τον διαγνωστικό έλεγχο που απαιτείται κι επιδεινώθηκε η κατάστασή του και μπήκε στο χειρουργείο», είπε η θεία του 23χρονου στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Σέβομαι τους γονείς που βιώνουν έναν Γολγοθά και κρέμονται από το στόμα των γιατρών και τι θα πουν. Δεν ειπώθηκε καμία κουβέντα για το γιατί έγινε η υπόθεση εναντίον του φοιτητή. Είναι πολύ άδικο αυτό που έγινε. Δεν γνωριζόταν με αυτούς τους τύπους που τον ξυλοκόπησαν. Δεν γνωρίζω κάτι για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου. Οι γιατροί κάνουν τα πάντα», συνέχισε η συγγενής του φοιτητή.

«Ο δικηγόρος του τράπερ δεν ήταν υποχρεωμένος να πει τους ισχυρισμούς του στην τηλεόραση. Δεν ξέρω αν έχει συλληφθεί. Αν δεν κρατήθηκε, σημαίνει ότι ακόμη ερευνάται το περιστατικό. Αν ο άνθρωπος είναι στην εντατική, η κατηγορία θα είναι για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Έχουν στοχοποιηθεί και σχολεία, ενώ όλα αυτά γίνονται σε όλα τα σχολεία, τα περιστατικά bullying. Τα περιστατικά βίας είναι συνυφασμένα με ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή τη μουσική, και ανεβάζουν βίντεο με ναρκωτικά και όπλα. Πρέπει να έχουμε έναν μηχανισμό επέμβασης σε αυτά τα περιστατικά, που αναδεικνύουν βία, σεξ, ναρκωτικά και σεξουαλική εκμετάλλευση» είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, επίσης, στο Mega.

«Είναι πολύ διαφορετική η ιστορία»

«Ο άνθρωπος μαθαίνει από δημοσιογράφους ότι μπορεί να υπάρχει δικογραφία εναντίον του και επειδή στην αρχή βγήκαν πολλά ονόματα, μπορεί να είναι ένας από τους πολλούς. Πηγαίνει μαζί μου στο τμήμα, όπου του λένε ότι δεν υπάρχει ούτε κάποια κλήση ούτε κάποια διαδικασία. Υπάρχει μια δικογραφία που σχηματίζεται, αλλά μέχρι εκεί» επισήμανε, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δικηγόρος του 25χρονου τράπερ, Θοδωρής Καραγιάννης.

«Από την άλλη βλέπουμε να διαρρέουν ιστορίες αντικρουόμενες στα ΜΜΕ. Εδώ δημιουργείται ένα ζήτημα. (…) Τα φερόμενα ως θύματα και τα ονόματα που ακούγονται, οι άνθρωποι δε φαίνεται να αναφέρθηκαν σε κάποιο ΜΜΕ, και παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ολόκληρες ιστορίες γύρω από το όνομα ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι και γνωστός και διαρρέουν στα ΜΜΕ. Και ρωτάω: αυτό ποιος μπορεί να το διέρρευσε;» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί (σ.σ. το ποιος τράπερ αναζητείται και τι έγινε)… Μιλάμε για μια τελείως διαφορετική ιστορία. (…) Μπορεί να έχει επικοινωνήσει και μαζί του αν έχει χτυπήσει έναν άνθρωπο και αυτά που ακούγονται στην τηλεόραση να είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που συμβαίνουν. (…) Από χθες το απόγευμα σε δύο site κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης και τον αναζητούν (σ.σ. ο δικηγόρος εννοεί τον πελάτη του), τη στιγμή που ήταν κάτω από το αστυνομικό τμήμα. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν μιλάμε για ένα πρόσωπο που μπορεί να τυχαίνει μιας άλφα διασημότητας θα πρέπει να… Δε γίνεται να δημοσιεύονται από την Αστυνομία πληροφορίες και fake news» επεσήμανε παραπονούμενος.

«Παρουσιάστηκε (σ.σ. στο ΑΤ), γιατί από τα δύο ονόματα, που διέρρεαν ότι μπορεί να είναι, ο ένας ήταν εκείνος. Άρα πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και ρωτάμε: “υπάρχει κάποιο ένταλμα σύλληψης, υπάρχει κάτι;”. Γίνεται σαφές ότι υπάρχει μια πολύ διαφορετική ιστορία. Όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία, θα βγω και θα σας την εξηγήσω. Η δική μας εκδοχή είναι ότι από αυτά που ακούγονται, η ιστορία είναι πολύ διαφορετική. Όταν υπάρχει, έστω, και μία επίσημη κατηγορία από τις Αρχές και δε διαρρέουν απλά στους δημοσιογράφους δικογραφίες χωρίς να δίνονται τα σωστά στοιχεία, θα βγω να εξηγήσω» πρόσθεσε.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 25χρονος τράπερ, ο οποίος ήταν με ένα ακόμη άτομο, επιτέθηκε με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές στον θώρακα του 23χρονου φοιτητή, που βρισκόταν με δύο φίλους του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο φοιτητής υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο, ενώ σε βάρος του 25χρονου τράπερ σχηματίζεται δικογραφία.

Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του στην Αστυνομία.