«Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε», αλλά και «ήταν καλός παίκτης» ανέφερε ιδιοκτήτης πρακτορείου για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μιλώντας στον Alpha, ιδιοκτήτης πρακτορείου στο οποίο φαίνεται να έπαιζε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, σημείωσε: «Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε. Δεν ήταν ότι του έδινα εγώ κάποια χρήματα. Έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Δεν του έχω κάνει κάποια εξυπηρέτηση.

Δεν μπορώ να θυμηθώ, αν εξυπηρετήθηκε έτσι. Πάντα όταν βγάζει κάποιος κάποια χρήματα παραπάνω, μπορεί να γίνει έτσι. Ήταν πελάτης μας. Έπαιζε κάποια ποσά. Ήταν ένας καλός παίκτης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το «Πρώτο Θέμα», το μεγαλύτερο μέρος των ποσών για τα οποία ελέγχεται, αποκομίστηκε παρανόμως. Σύμφωνα με την έρευνα και απ’ ό,τι φαίνεται, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος άνθρωπος» κατηύθυνε μέρος των χρημάτων από τις δωρεές σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών. Γι’ αυτό τον λόγο ελέγχεται για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή έντασης σε αυτή, καθώς και της απάτης μαζί με τη μητέρα και τον γαμπρό του. Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στη διάταξη της Αρχής.