Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στου Ρέντη.

Ο υπαρχιφύλακας είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και οι γιατροί τον κρατούν σε καταστολή. Όταν υπάρξει δυνατότητα να τον ξυπνήσουν, θα είναι σε θέση να δουν αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή όχι και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες, γι’ αυτό από τους γιατρούς θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

Ο 31χρονος έμεινε 10 λεπτά χάνοντας συνεχώς αίμα και υπέστη υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κάποια κύτταρα του εγκεφάλου, καταστρέφονται ζωτικά όργανα και θα πρέπει να δουν, όταν τον ξυπνήσουν, πώς έχει η κατάσταση και κατά πόσο είναι αναστρέψιμη ή όχι.

Ο 18χρονος που ομολόγησε πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς επί 5 λεπτά, γιατί περιέχει φώσφορο. Ο φωσφόρος έχει την ιδιότητα να μην σβήνει ούτε με νερό ούτε με αφρό.

Οι γιατροί, όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Τρίτης (12/12) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, δίνουν μάχη για να του καθαρίσουν το τραύμα, καθώς συνεχίζουν να βγαίνουν τοξικά υγρά από τον φώσφορο.

Ο 18χρονος είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν

Ο 18χρονος, που παραδέχθηκε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα, ανέφερε πως δεν ήθελε να την πετάξει σε ευθεία βολή, ενώ ο δικηγόρος του είπε πως, επειδή ερρίφθη και άλλη μια φωτοβολίδα, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι αυτή που προξένησε το κακό.

Ο νεαρός φέρεται μετά τα επεισόδια να επέστρεψε στο γήπεδο, ενώ ομολόγησε την πράξη του στην κοπέλα και στον αδερφό του. Ο 18χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για αθλητική βία, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς ήταν ανήλικος.