Τρία άτομα φέρεται να ψάχνει η αστυνομία μεταξύ των 424 που έχουν προσαχθεί έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το βόλεϊ.

Σύμφωνα με το MEGA, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η αστυνομία υπολογίζει ότι περίπου οι μισοί είχαν βγει και συμμετείχαν στα επεισόδια που λάμβαναν χώρα έξω από το γήπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες ήταν τουλάχιστον 3 άτομα.

Αυτούς τους 3 ψάχνουν οι αστυνομικοί που παίρνουν αποτυπώματα από όλους, προσπαθώντας να ταυτίσουν τα στοιχεία με εκείνα που βρέθηκαν στα συγκεκριμένα «όπλα». Όταν η έρευνα καταλήξει πιθανότατα θα ασκηθούν διώξεις και στους τρεις, καθώς είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις πέτυχε τον αστυνομικό την ώρα της «μάχης». Ίσως μάλιστα να μην γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ποιος είναι εκείνος που ευθύνεται.

Το πρόβλημα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Στη διαδικασία της έρευνας υπάρχει όμως ένα βασικό πρόβλημα. Η διαδικασία ανίχνευσης υπολειμμάτων της φωτοβολίδας στα χέρια των προσαχθέντων έχει ολοκληρωθεί. Έχει παρθεί δείγμα και από τους 424 προσαχθέντες και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα όμως με το MEGA, η διαδικασία εκεί διαρκεί 10 ώρες για κάθε δείγμα. Αν εξεταστούν και τα 424 υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 6 ή 7 μήνες. Η αστυνομία λοιπόν εστιάζει ταυτόχρονα και στις πληροφορίες από τους προσαχθέντες ώστε να περιορίσει δραστικά τον κύκλο των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.