Νέα στοιχεία βγήκαν στη δημοσιότητα για την υπόθεση του νεκρού 17χρονου στη Βοιωτία από πυρά αστυνομικού και φέρεται ο ανήλικος να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το όχημα του, όπου σημειώθηκε και ο θάνατος του.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive», μόλις ο 17χρονος δέχτηκε τη σφαίρα στη θέση του οδηγού, τον έβαλαν στα πίσω καθίσματα, με αποτέλεσμα όλο το όχημα να γεμίσει αίματα. Έπειτα, ο συνάδελφος του κατηγορούμενου αστυνομικού που συμμετείχε στην καταδίωξη έκατσε στη θέση του οδηγού, που δέχτηκε τη σφαίρα ο 17χρονος.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας που ήταν στο πλατό της εκπομπής σχολίασε πως «το πρωτόκολλο λέει ότι απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση. Το θύμα πρέπει να μεταφερθεί με υπηρεσιακό όχημα. Στη προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να κληθεί άμεσα το ΕΚΑΒ».

Έπειτα, ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δήλωσε πως «ο κ.Μπαλάσκας κάνει μια σύγκριση στο γεγονός αν θα έπρεπε να πάρει το τζιπ της ΟΠΚΕ ή το όχημα που έγινε η ανθρωποκτονία. Εννοείται ότι θα έπρεπε να πάρει το τζιπ της ΟΠΚΕ, γιατί χάθηκαν όλα τα στοιχεία για τη δικογραφία. Το άλλο είναι ένα πειθαρχικό αδίκημα που θα είχε 200 ευρώ πρόστιμο».