Με το βλέμμα στραμμένο στην ερχόμενη Τετάρτη (10/05), οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένουν το ντιμπέιτ το οποίο θα διεξαχθεί στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δώσουν τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις που θα αφορούν 6 ενότητες. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ορίσει τους εκπροσώπους τους και είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν και εκείνοι στον «αέρα» τους την τηλεμαχία.

Ένας σταθμός όμως δεν θα δείξει το ντιμπέιτ (το οποίο γίνεται ξανά μετά από 8 χρόνια). Ο λόγος για το Mega. Ο δεύτερος ημιτελικός του Champions League ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ έβαλε… γκολ στο ντιμπέϊτ σε ότι αφορά τον τηλεοπτικό αέρα του Mega. Ο σταθμούς θα δείξει σε ζωντανή σύνδεση το ματς και όχι την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο, στα γραφεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα έφτασε μια επιστολή από τον διευθυντή ενημέρωση του Mega, Σταμάτη Μαλέλη. Η επιστολή αφορά τη διεξαγωγή ενός ακόμα ντιμπέιτ, αυτή τη φορά διπλού, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Mega.

Πώς θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες

Στην επιστολή που εστάλη τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, διευκρινίζεται πως οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής του ντιμπέιτ θα καθοριστούν κατόπιν συμφωνίας και των δυο πολιτικών αρχηγών. Η ημέρα, η ώρα, οι θεματικές ενότητες των ερωτήσεων και οι όποιες άλλες λεπτομέρειες πρέπει να διευκρινιστούν, θα συζητηθούν εφόσον οι δυο πολιτικοί αρχηγοί απαντήσουν θετικά στο αίτημα του Mega.

Σημειώνεται πως, η πρόταση του Mega αναφέρει πως το ντιμπέιτ θα γίνει ως section του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

«Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη-Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου» σημειώνεται στην επιστολή.

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα του Mega για ντιμπέιτ ήταν άμεση και θετική. Το απόγευμα της Παρασκευής (05/05), η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως αποδέχονται την πρόσκληση του σταθμού και πως είναι στην διάθεση του καναλιού «για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών».

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών» ανέφερε η κ. Τσαπανίδου σε ανακοίνωσή της.