«Γνήσιος κεντρώος» δήλωσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πρόεδρος του ΕΑΝ, ο οποίος ανακοινώθηκε μεν ως «πρόεδρος» του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, πριν αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη θέση.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες», φιλοξενούμενος στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος δήλωσε πως «Το κόμμα ιδρύθηκε το 2020. Το 2019 είχαμε την καταδικαστική απόφαση (σ.σ. για τη Χρυσή Αυγή). Το 2023 έγινε η περισταστιακή συνεργασία. Ποτέ το κόμμα αυτό δεν απασχόλησε τις αρχές. Εγώ είμαι εισαγγελέας 40 χρόνια και δέχομαι το τεκμήριο της αθωότητας.

Αν ο Κασιδιάρης αθωωθεί τι θα λένε όλοι αυτοί; Γι αυτό λέμε τεκμήριο αθωότητας. Αν αύριο αθωωθεί αυτός ο άνθρωπος οι σημερινοί κατήγοροι θα απολογούνται».

Απαντώντας στην ερώτηση αν το κόμμα του είναι το plan b του Κασιδιάρη, ο κ. Κανελλόπουλος, ανέφερε πως η ερώτηση και μόνο «είναι ύβρις, συκοφαντία εναντίον μου». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο κατασταστικό του κόμματος Κασιδιάρη με τον ίδιο ως πρόεδρό του.

Σημείωσε συγκεκριμένα: «Όταν ιδρύεται ένα κόμμα μεταξύ των άλλων στοιχείων στο καταστατικό που πάει στον Άρειο Πάγο, είναι και ο πρόεδρος. Το τροποποίησαν το καταστατικό. Ο Κανελλόπουλος όμως δεν το κατέθεσε στον Άρειο Πάγο. Άρα δεν έχει νομική υπόσταση αυτό. Αποσύρθηκα και επανήλθα στο δικό μου κόμμα».

Ερωτώμενος σχετικά με τον λόγο που τον έκανε να αποσυρθεί από τους «Έλληνες» απάντησε πως ήταν οι καταγγελίες Τζανερίκου που τον έκαναν να αποσυρθεί. «Καταγγέλθηκαν δημοσίως και υπευθύνως από ανώτατο δικαστικό ότι του ασκήθηκαν πιέσεις που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Όταν γίνεται στο παρασκήνιο αυτό, δεν έχει προοπτική το κόμμα Κασιδιάρη».

Όταν του ζητήθηκε να τοποθετήσει τον εαυτό του πολιτικά δήλωσε «γνήσιος κεντρώος» ενώ σημείωσε πως ο ίδιος δεν προσπαθεί να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη. «Εμείς έχουμε τη δική μας γραμμή. Καλούμε τους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του δικού μας κόμματος» και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ έχει στελέχη που θήτευσαν στο ΚΚΕ. Εγώ δεν είμαι πλασμένος για ακροδεξιές θέσεις».