Για τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου όσον αφορά στην πρώην γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου αλλά και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά στην κα Σοφία Νικολάου είπε: «Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές εξηγήσεις της και η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ είναι σε εξέλιξη και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα για τους υποψηφίους της. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών. Δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των συνδυασμών της ΝΔ. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται και θα σταθμιστούν και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η κα Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας σας την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις δεν ισχύει κάτι διαφορετικό. Θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει. Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών είναι σε εξέλιξη. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία».

Για τον κ. Μπρατάκο, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Πρόκειται για μια ρύθμιση από το 2019 και αφορά εργοδοτικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Έχει παραιτηθεί από το το ΔΣ της συγκεκριμένης εταιρείας το 2020 και οι ρυθμίσεις εξυπηρετούνται χωρίς καμία παρέκκλιση. Δεν υπάρχει ζήτημα τελεία. Ο κ. Μπρατάκος έχει φύγει από το 2020 από την εταιρεία».

«Μοναδικό μέλημα της αντιπολίτευσης είναι να εμποδίσουν τη ΝΔ να κυβερνήσει»

Για το αν φοβάται η κυβέρνηση την δημιουργία κυβέρνησης ηττημένων ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι πολίτες με την ψήφο τους διαμορφώνουν τα τελικά αποτελέσματα. Με τις δημοσκοπήσεις αλλά και παρακολουθώντας την πορεία της χώρας έχουμε την αισιοδοξία ότι θα επιβραβευθεί η πολιτική μας και θα έχουμε μια αυτοδύναμη και συμπαγή κυβέρνηση», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση αφήνοντας αιχμές για μυστικές συναντήσεις: «Ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης στερείται πολιτικής και θέσεων και το μοναδικό τους μέλημα είναι να εμποδίσουν την ΝΔ να κυβερνήσει. Γι αυτό κινούνται στο παρασκήνιο με μυστικές συναντήσεις».

Όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών 2023 και αν τα νομοθετήματα που έχουν κατατεθεί προς ψήφιση «δείχνουν» διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου απάντησε: «Τα νομοθετήματα έχουν προγραμματιστεί για όσο το κοινοβούλιο θα είναι ανοικτό. Για τον χρόνο των εκλογών δεν έχω να προσθέσω κάτι. Όλα είναι γνωστά εκτός από την ημερομηνία».