Λήξασα θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η αντιπαράθεση που ξέσπασε μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον βουλευτή του κόμματος Παύλο Πολάκη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή το κόμμα δεν ανακοίνωσε ότι στο ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων θα είναι υποψήφιος και ο προσωπικός του φίλος Μιχάλης Χαιρετάκης. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απείλησε ακόμη κι ότι θα αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα εάν δεν κατέλθει στις εκλογές μαζί του στα Χανιά και ο Χαιρετάκης, αλλά ανέκρουσε πρύμναν όταν έλαβε το μήνυμα από την Κουμουνδούρου, πως εάν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, μπορεί να αποσυρθεί από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης διαπίστωσε ότι στη λίστα που ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία με τους υποψήφιους βουλευτές ανά την Ελλάδα, έλειπε από την εκλογική περιφέρεια των Χανίων το όνομα του προέδρου των ελαιουργών του νομού κ. Χαιρετάκη και πως στο ψηφοδέλτιο της περιοχής θα φιγουράρουν εκτός από το δικό του όνομα, αυτό του πρώην υπουργού Γιώργου Σταθάκη, της διευθύντριας ΕΛΕΠΑΠ Χανίων Μάγκυς Αρσενίδη, της πρώην βουλευτή Βάλιας Βαγιωνάκη και της αντιπροέδρου της Ένωσης Γιατρών Χανίων, Κατερίνας Μανιμανάκη. Απέμενε μια θέση κενή για την οποία ο κ. Πολάκης πίστευε ότι θα δινόταν στον κ. Χαιρετάκη που ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast ο κ. Πολάκης θέλει διακαώς να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια και ο φίλος του κ. Χαιρετάκης, προκειμένου να κόψει ψήφους από τον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη, και να παραμείνει εκείνος κραταιός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στον νομό. Μάλιστα φημολογείται πως Πολάκης και Χαιρετάκης εάν είναι συνυποψήφιοι, θα λειτουργήσουν ως δίδυμο στο κυνήγι του σταυρού προτίμησης, προωθώντας τη δισταυρία. Δηλαδή θα ζητήσουν εμμέσως από τους ψηφοφόρους να «σταυρώσουν» στο ψηφοδέλτιο τα δύο αυτά ονόματα. Θυμίζουμε ότι σε εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν από 4 έως 7 βουλευτές οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν έως δύο σταυρούς προτίμησης. Τα Χανιά εκλέγουν τέσσερις βουλευτές και στις εκλογές του 2019 τις τρεις έδρες είχε πάρει η Νέα Δημοκρατία (Ν. Μπακογιάννη. Β. Διγαλάκης και Ι. Κασσελάκης) και τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (Π. Πολάκης).

Έτσι, ο κ. Πολάκης προέβη σε ανάρτηση στο Facebook γράφοντας πως «Προφανώς από “λάθος” ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά την εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».

Η ηγεσία του κόμματος εξεμάνη με την απειλή Πολάκη και μέσω διαρροών ξεκαθάρισε ότι «οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Ο κ. Πολάκης έλαβε το μήνυμα (που η αλήθεια είναι ότι δεν πήγαινε μονάχα σε αυτόν αλλά και σε όσους τυχόν σκέφτονται να αμφισβητήσουν τις λίστες των υποψηφίων) και προχώρησε χθες σε νέα ανάρτηση που ανέφερε τα εξής: «Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεία περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανιά!!

Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια.

Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθούν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων, γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

Μένει να δούμε εάν θα βρεθεί κοινή γραμμή τα επόμενα εικοσιτετράωρα και εάν την κενή θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων θα καταλάβει τελικά ο κ. Χαιρετάκης, για τον οποίο αρκετοί στην Κουμουνδούρου δυσαρεστήθηκαν όταν εκείνος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκίτσο, που παρομοίαζε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αδόλφο Χίτλερ.