Τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο κόμμα του και τον ΣΥΡΙΖΑ χάραξε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και να σημάνει εκλογικό συναγερμό και να επισημάνει το ρίσκο που εμπεριέχει η χαλαρή ψήφος στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Σήμερα, όπως είπε ο ίδιος θα ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί η αδικία για χιλιάδες συνταξιούχους που λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν είδαν καμία αύξηση στη σύνταξή τους. Παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν, και εκείνοι που πήραν μικρή αύξηση στις συντάξεις τους, όσοι αποκλείστηκαν από τις υπόλοιπες παροχές και οι πολίτες που δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Όλα αυτά αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πιστωθεί αυτόματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων και θα χορηγηθεί με κριτήριο το ύψος της σύνταξης. Το βασικό επίδομα εξετάζεται να είναι έως 300 ευρώ για συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 1.300 ή 1.500 ευρώ σύνταξη και μικρότερο για όσους έχουν πάνω από 1.500 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να μπει και κόφτης στις πολύ υψηλές συντάξεις.

Τι χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, τις συμμαχίες που έχει πετύχει έως την πορεία της οικονομίας, την στάση απέναντι στους θεσμούς, ο πρωθυπουργός μιλώντας στους Κοζανίτες, θέλησε να δείξει το χάσμα και την διαφορετική φιλοσοφία διακυβέρνησης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θύμισε, τα fake news με την υπόθεση της «Μικρής Μαρίας», τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό, τις θεωρίες ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, την πεισματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο καλώντας τους πολίτες να κάνουν τις συγκρίσεις με την τωρινή μείωση των μεταναστευτικών ροών και δεν δίστασε να μιλήσει για δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που συνεχίζουν διαρκώς να διασπείρουν ανθελληνικά ψέματα.

Έκανε λόγο, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκως περιφερόμενους, αλλά και διαρκώς διαψευδόμενους. Για εθνικές εξαιρέσεις δηλαδή σε όλα τα μέτωπα».

Στην οικονομία περιέγραψε την Ελλάδα του σήμερα και την συνέκρινε με την Ελλάδα πριν από 4 χρόνια. Και αφού έκανε τον απολογισμό της διακυβέρνησής του δεσμεύτηκε για υψηλότερους μισθούς από το 2024 τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο σημείωναν με έμφαση ότι μόνο με την συγκροτημένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και σε αντίθεση με τους ερασιτεχνισμούς του παρελθόντος θα καταστούν διαχειρίσιμα τα προβλήματα σε κάθε τομέα.

Σε ότι αφορά τα διακυβεύματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής και κάλεσε τους πολίτες να συμβάλλουν στο να απενεργοποιηθεί αυτή η «βόμβα».

Μάλιστα, αναφερόμενος στον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ψήφος στην πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει την κρίσιμη επόμενη μέρα και η δεύτερη κάλπη, θα κάνει την απόφαση αυτή πιο βέβαιη και πιο δυνατή.

Επανέλαβε τέλος το δίλημμα, των εκλογών 2023 λέγοντας ότι δεν είναι «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία» αλλά «κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», «Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Πρωθυπουργός Τσίπρας».