Κορυφώνεται το «θρίλερ» που έχει προκύψει με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών, η οποία μειώνεται μέσα από διαγραφές και ανεξαρτητοποιήσεις με ορατό το ενδεχόμενο της διάλυσής της.

Παράλληλα στο φως έρχονται ολοένα και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση του κόμματος, με τον φυλακισμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη είχε προσληφθεί ως μετακλητός σε βουλευτή των Σπαρτιατών μεταξύ αυτών που διεγράφησαν.

Το ρεπορτάζ του Star όμως δείχνει ότι το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων σε βουλευτές ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Σύμφωνα με αυτό, ο Βασίλης Στίγκας, όταν οι Σπαρτιάτες εξελέγησαν δέχθηκε πιέσεις για να προσλάβει 7 ή 8 άτομα μετακλητούς σε βουλευτές, από την πλευρά Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ίδιος δέχτηκε να προσληφθούν 2 άτομα στη γραμματεία. Μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, όταν και το θέμα στους Σπαρτιάτες άρχισε να «χοντραίνει» ο ένας εκ των δύο μετακλητών φέρεται να μην είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στη Βουλή. Έτσι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο Βασίλης Στίγκας ζήτησε τη λύση της συνεργασίας μαζί του. Στη συνέχεια ο απολυμένος μετακλητός φέρεται να έστελνε απειλητικά μηνύματα στον πρόεδρο των Σπαρτιατών.

Ένα από αυτά τα μηνύματα αναμένεται να θέσει υπόψιν του εισαγγελέα στον οποίο θα βρεθεί την Τρίτη ο Βασίλης Στίγκας.