Κόντρα ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή μεταξύ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή με αφορμή τις πυρκαγιές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πολιτική αρχηγός αναφέρθηκε ονομαστικά σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατηγορούνται στη δίκη για το Μάτι και την Εύβοια, και που παραμένουν στο Σώμα, ζητώντας εξηγήσεις.

Έδωσε μάλιστα στον πρωθυπουργό φωτογραφία, που κατέθεσε και στα πρακτικά, με τα πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε. Παίρνοντας ακολούθως τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντάς της ότι εκτός από πολιτικός είναι και δικηγόρος, και δη θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, και οφείλει να γνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας.

Μεταξύ άλλων την εγκάλεσε καθώς οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεται μπορεί αυτή τη στιγμή να δίνουν τη μάχη στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. «Πρέπει να είστε πολύ προσεκτική όταν μιλάτε για ανθρώπους που δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης. Τα υπόλοιπα αφήστε τη Δικαιοσύνη να τα κρίνει» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «επειδή αναφερθήκατε σε έναν συντονιστή της Πυροσβεστικής που ήταν σε ελικόπτερο πάνω από τη φωτιά στο Μάτι και έφυγε, και τώρα είναι κατηγορούμενος, ξέρετε μήπως αν το ελικόπτερο είχε μείνει από καύσιμα τα οποία θα τελείωναν σε 15 λεπτά και έπρεπε να φύγει για να μην πέσει; Πώς είναι δυνατόν να λέτε αυτά τα πράγματα;»

Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου είχε κάνει λόγο για «ευθύνες αυτοδιοικητικές, πολιτικές και κυβερνητικές», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι και πάλι επέλεξε με επικοινωνιακά μέσα να διαχειριστεί την τραγωδία, ενώ ο πρωθυπουργός απέφυγε να ζητήσει μια “συγγνώμη” και «δεν προχώρησε σε σοβαρή ανάληψη ευθύνης και μια εξίσου σοβαρή απόδοση ευθυνών».