Στην εκπομπή «Update» της ERTNews, μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας κι αναφερόμενος στην πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον αποκλεισμό συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών, που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση βλέπουμε ότι αδρανεί, για αυτό μιλάμε για σκοπιμότητες».

Πρόσθεσε πώς πρέπει να απαντήσει γιατί δεν φέρνει αντίστοιχη ρύθμιση, όπως έκανε στις εθνικές εκλογές, τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις ευρωεκλογές που έρχονται σε λίγους μήνες. «Δεν μπορεί να λειτουργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά: Αν μας βολεύει ή όχι. Πρέπει να υπάρχει μία σταθερή κατεύθυνση που λέει ότι η Δημοκρατία μας μάχεται τους εχθρούς της, οι οποίοι δεν σέβονται τις αρχές της και έχουν αλλότριους σκοπούς. Η μάχη απέναντι στην ακροδεξιά είναι μία συνεχής προσπάθεια και γι’ αυτό καλούμε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και την κυβέρνηση να συμβάλλουν σε αυτό. Γιατί, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν ο Κασιδιάρης εκλεγεί, ενδεχομένως αν περάσει και στον δεύτερο γύρο, και στη συνέχεια τεθεί σε αργία» τόνισε ο κ. Γλαβίνας.

Για τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη Θράκη και αλλού, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε πυροσβέστες και εθελοντές, που δίνουν τη μάχη. Ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι πρόκειται για «σκηνές που μας προκαλούν μεγάλη θλίψη. Η χώρα, δυστυχώς, βρίσκεται σε μια δύσκολη μάχη, σε μία εθνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή τον Έβρο, δίπλα στο δάσος της Δαδιάς. Είναι υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των ανθρώπων και της πυροσβεστικής απέναντι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, την ξηρασία και τον πολύ δυνατό άνεμο». Παράλληλα, τόνισε ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται από την κλιματική αλλαγή, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να υπάρχει επαρκής πρόληψη, επαρκής προετοιμασία πριν το καλοκαίρι, όπως λένε όλοι οι ειδικοί στις εκθέσεις τους».

Με αφορμή το δείπνο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων και την απουσία του κ. Ράμα, ο οποίος δεν προσεκλήθη εξαιτίας της φυλάκισης Μπελέρη, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι «το να προσπαθείς να ευθυγραμμιστείς με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, δεν είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία, δεν είναι μόνο ανάπτυξη, δεν είναι μόνο αριθμοί. Η Ευρώπη είναι καταρχήν μία ένωση αρχών και αξιών, όπου ισχύει το κράτος δικαίου, όπου λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Στην περίπτωση της Αλβανίας υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα, που έχει τονίσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση πολλές φορές. Το να μη δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον εκλεγμένο δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντα του, αποτελεί παραβίαση των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, η Αλβανία πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές τις αρχές, να δώσει τη δυνατότητα στον εκλεγμένο δήμαρχο να ασκήσει διοίκηση, γιατί η δημοκρατική αρχή είναι μια βασική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος».