Η 49χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα στον συνομήλικό της αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Πάντα! Είτε στα εύκολα, είτε στα δύσκολα. Το ίδιο συνέβη και πριν από λίγη ώρα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τον θώκο, ενεργοποιώντας τις διαδικασίες για εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση του κόμματος.

Η σημειολογία της φωτογραφίας του Γιάννη Κέμμου που δημοσιεύει το Newsbeast, είναι χαρακτηριστική. Η κ. Μπαζιάνα περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα στο πίσω κάθισμα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, και μόλις εκείνος μπήκε, μετά την ανακοίνωση της δύσκολης απόφασης που πήρε, τον υποδέχθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο. Ήθελε να δείξει ότι συμπλέει πλήρως με τις αποφάσεις του και τον υποδέχθηκε όχι ως έναν πολιτικό που αποσύρεται από ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, αλλά ως νικητή, ως έναν άνθρωπο που φεύγει με το κεφάλι ψηλά.

Θεωρείται φυσικό τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα το ζευγάρι να κουβέντιασε την απόφαση όταν βρέθηκε μόνο του και εκείνη να κατέθεσε και τη δική της άποψη, την οποία συνυπολόγισε ο κ. Τσίπρας.

Η κ. Μπαζιάνα είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα στον σύντροφό της σε όλη την πολιτική του πορεία, και παρασκηνιακά έβλεπε όλα όσα γίνονταν. Και όπου θεωρούσε σωστό να πει και την δική της άποψη, δεν δίσταζε να την εκφράσει. Ήταν μαζί του όταν εισήλθε ως πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν μαζί του όταν έκλεισαν οι τράπεζες το καλοκαίρι του 2015 και οδηγηθήκαμε στο δημοψήφισμα, ήταν δίπλα του τη βραδιά που μετά την επιλογή του ελληνικού λαού να πει «Όχι» στο σχέδιο συμφωνίας των θεσμών με ποσοστό 61,31% εκείνος αποφάσιζε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές αλλά με όρους που θα οδηγούσαν σε ένα τρίτο μνημόνιο, ήταν μαζί του και όταν έμαθε το δεινό για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αποτέλεσμα τόσο της 21ης Μαΐου όσο και της 25ης Ιουνίου. Και βέβαια τώρα, που ο σύντροφός της με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους, κλείνει τον ιστορικό του πολιτικό κύκλο.