Λίγες ώρες πριν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στις 8 το βράδυ στο Θησείο, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου προσδιόρισε την στρατηγική και τον πολιτικό στόχο του κόμματος.

«Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σπάμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα και θα υπάρχει σε πρώτη φάση ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια ισχυρή, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης. Σοσιαλδημοκρατική και σοβαρή, που θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα μειώσει τις ανισότητες, θα εργαστεί για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και μια ανταγωνιστική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μίλησε για περιφρόνηση του κ. Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, όταν, όπως είπε «υπόσχεται επισήμως αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, όταν μια εβδομάδα πριν έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα σταθερότητας όπου γίνεται αναφορά σε αύξηση μισθών κατά 13%. 13% λέει στο επίσημο έγγραφο στις Βρυξέλλες και 25% στο διαφημιστικό σποτ στην Ελλάδα». Επέκρινε επιπλέον τον κ. Σκυλακάκη για τη δήλωσή του πως «δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις».«Δηλαδή τι κάνουν ευθέως; Ό,τι έκανε ο Καραμανλής την περίοδο 2007-2009. Αφήστε τον δημοσιονομικό λαϊκισμό και την κοροϊδία του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Δεν τον ενδιαφέρει που ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά, -βάσει των ευρωπαϊκών στοιχείων και του ΟΟΣΑ-, μόνο η Βουλγαρία», τόνισε ενώ μίλησε και για πελατειακή διαχείριση του κράτους εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

«Τι είναι το πελατειακό κράτος; Τα “γαλάζια” παιδιά, που διόρισαν στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ. Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, είδαμε να μην υλοποιείται η τηλεδιοίκηση – το λέει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων- και να χάνονται 57 άνθρωποι. Θα ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι, αν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ και δεν υλοποιήθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης εξαιτίας του πελατειακού κράτους, των ρουσφετιών και της αδιαφάνειας. Γιατί δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας, που από το 2021 παραδόθηκε στον κ. Καραμανλή; Γιατί ήταν τα “δικά τους παιδιά”», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν δέχομαι ούτε τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους τυχοδιωκτισμούς της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το ζήτημα της Θράκης και συμπλήρωσε: «Εμείς εκπροσωπούμε την ενότητα και όχι τον διχασμό του λαού μας για λίγα ψηφαλάκια ή το κλείσιμο του ματιού στο προξενείο πάλι για λίγα ψηφαλάκια».