«Είναι μια μέρα που έχει συγκλονίσει τους πάντες. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κηρυχθεί τριήμερο πένθος μέχρι το Σάββατο στις 21:00 το βράδυ. Στη μνήμη των θυμάτων και με τη σκέψη σε όλα τα θύματα των διακινητών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης, φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας το

Ο ίδιος ερωτώμενος αν μπορεί η κυβέρνηση να εκτιμήσει τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν στο αλιευτικό πλοίο, σημείωσε: «Ξεκινάμε από έναν αριθμό που κυκλοφορεί πολύ, τα 700 – 750 άτομα που μας ήρθε ως πληροφορία από το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ήταν τόσα άτομα πάνω στο σκάφος. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε μόνο το άθροισμα νεκρών και διασωθέντων».

Εξιστορώντας το χρονικό της υπόθεσης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Υπήρξε οπτική επαφή με το σκάφος στις 15:00 το μεσημέρι, το είδαν να πλέει με σταθερή ταχύτητα. Το σκάφος του λιμενικού άρχισε να προσεγγίζει πολύ σιγά και τότε είδε το σκάφος που είχε αρκετό κόσμο στο πάνω κατάστρωμα, το είδε να κάνει έντονη παλάντζα, μια πολύ έντονη κίνηση δεξιά και έπειτα αριστερά και τούμπαρε. Δεν γνωρίζουμε τι υπήρχε στο αμπάρι. Γνωρίζουμε τις τακτικές των διακινητών να περιορίζουν κόσμο στο αμπάρι. Η περιοχή που βυθίστηκε το πλοίο είναι στα πιο βαθιά νερά ολόκληρης της Μεσογείου».