Την προεκλογική του εκστρατεία που εστιάζει στο θετικό αφήγημα συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά την επίσκεψη υψηλού συμβολισμού που πραγματοποίησε χθες στα ακριτικά νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων όπου κυριάρχησαν τα εθνικά μας θέματα, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιταχύνει τον βηματισμό του, διανθίζοντας το άνοιγμα του στους πολίτες με νέα προεκλογικής σποτ, όπως αυτό που δημοσιοποιήθηκε χθες και περιλαμβάνει την αληθινή ιστορία του κ. Κώστα τον οποίο είχε συναντήσει στο λιμάνι του Πειραιά, τον χειμώνα του 2022.

Ο Κώστας Ζ. 63 ετών με καταγωγή από την Ξάνθη βρέθηκε ξαφνικά άστεγος στην Αθήνα αλλά σήμερα μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» ζει σε οικία στα Καμίνια και έχει δουλειά από συμβαλλόμενους με το πρόγραμμα εργοδότες που ανταποκρίνεται στις ικανότητες και την ηλικία του.

Τα μηνύματα που εκπέμπει η ΝΔ η οποία βλέπει και τη διαφορά της να παγιώνεται αλλά και να αυξάνεται κατά τι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μόνο θετικό πρόσημο, ωστόσο μετά και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη Ροδόπη, η απόφαση είναι τίποτα να μη μένει αναπάντητο.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στα Δωδεκανησα δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα αυτό αλλά επέστησε την προσοχή των ψηφοφόρων και δη της ΝΔ λέγοντας ότι «Για να μπορέσουμε να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε να δουλεύουμε στις 26 Ιουνίου, πρέπει στις 25 Ιουνίου οι κάλπες να ξαναγεμίσουν με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια: 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας, μας εμπιστεύτηκαν. Μπορούμε να αυξήσουμε κι άλλο αυτό τον αριθμό».

Τα μηνύματα στην Άγκυρα

Έστειλε επίσης μηνύματα στην Άγκυρα λέγοντας: «Δεν είμαστε καταδικασμένοι, να ζούμε μονίμως σε ένταση με την Τουρκία. Αλλά για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα το οποίο αποτελεί την κύρια διαφορά μας με την Τουρκία, που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο με σχέσεις καλής γειτονίας και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. Κανένας Έλληνας πρωθυπουργός και σε καμία περίπτωση εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω στο τραπέζι της συζήτησης θέματα τα οποία είναι έξω από την ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ζητήματα αποστρατικοποίησης των νησιών, ζητήματα κυριαρχίας, κυριαρχικών δικαιωμάτων, είναι έξω από το πλαίσιο της συζήτησης με την Τουρκία».

Όσον αφορά στην απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα να εργαλειοποιήσει το θέμα της Ροδόπης και μάλιστα εμπλέκοντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, πηγές από την οδό Πειραιώς κάνουν λόγο για μια νέα πολιτική απρέπεια από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Από τη ΝΔ επιμένουν να θέτουν τρία σαφή ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα έως σήμερα:

  1. Προς τους 2 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ: γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή τη δήθεν «τουρκική» μειονότητα;
  2. Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις;
  3. Προς τον κ. Τσίπρα: διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν τις εκλογές με υλικό που τεκμηριώνει ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται ευθέως από το τουρκικό προξενείο;

Η Θράκη στο πλάνο των περιοδειών

Η τελευταία εβδομάδα των εκλογών θα βρει σύμφωνα με πληροφορίες τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θράκη. Θα επισκεφθεί την περιοχή λίγες ημέρες πριν τις κάλπες και από εκεί αναμένεται να στείλει μηνύματα στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και στο τουρκικό προξενείο και όσους δρουν ως ενεργούμενά του.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σαλαμίνα, την Τετάρτη θα μιλήσει στην Πάτρα, ενώ όσον αφορά στις μεγάλες συγκεντρώσεις θα μιλήσει στις 21 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 23 Ιουνίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος.